Off

Kannattaako pikavippiä ottaa?

Todella usein näkee ihmisten pohtivan, miten kannattavaa lainaa netistä on todellisuudessa ottaa. Se tietysti riippuu monista tekijöistä, kuten, että mihin tarkoitukseen lainaa haetaan. Jos lainaa ollaan hakemassa esimerkiksi uuden auton hankintaan, ei pikalaina ole välttämättä se paras mahdollinen vaihtoehto, vaan suurempaan lainatarpeeseen sopivampi laina voisi olla esimerkiksi isompi kulutusluotto, jonka saat huomattavasti pikalainaa pidemmällä takaisinmaksuajalla.

Mitä tahansa lainaa onkaan hakemassa, kannattaa aina punnita ensin, kuinka kovasti lainaa todellisuudessa oikein tarvitsee. Jos lainantarve on esimerkiksi baari-illan rahoittaminen, kannattaa lainan ottamista harkita vähintään kahteen kertaan. On toki ymmärrettävää, että joskus haluttaa juhlimaan, varsinkin jos kaveritkin ovat lähdössä, mutta olisiko kuitenkin järkevämpää odottaa palkkapäivään saakka ja mennä sitten omilla rahoilla?

Lainaa ilman vakuuksia otettaessa on syytä muistaa, että laina pitää myös maksaa takaisin. Jos eräpäivän ottaa esimerkiksi kahden kuukauden päähän, voi se tuntua kaukaiselta, ja tuleekin helposti turvauduttua ajatukseen, että ”helpostihan minä tuonne mennessä muutaman satasen säästän”. No, helppoa muutaman satasen säästäminen usean kuukauden aikana varmasti onkin, mutta se täytyy myös tehdä. Rahaa ei kuitenkaan itsestään säästy, ellei tuhlaamista rajoita.

Uhkapelaamista lainarahalla ei kannata rahoittaa missään nimessä. Uhkapeleihin nimittäin kuitenkin suurimmalla osasta pelikerroista vain häviää. Sitä paitsi, vaikka voittaisikin muutamia kymmeniä euroja, ei käytännössä ole silti voitolla, sillä lainoille tulee korkoja. Poikkeuksena kuitenkin tilanne, jos on ottanut uutena asiakkaana ilmaista lainaa.

Tässä ei nyt ole millään tavalla tarkoitus kritisoida pikalainoja tai mitään muitakaan lainoja, vaan muistuttaa ihmisiä, että kannattaa miettiä aina tarkkaan, ennen kuin hakee yhtään mitään lainaa. Laina on aina laina, joka tulee myös maksaa takaisin. Pienlaina on varmasti hyvä lainavaihtoehto pienten rahanmenojen hoitamiseksi, ja markkinoilla on nykyään eri vippivaihtoehtoja todella paljon.

Pikalainaa voi hakea niin pieniin kuin suuriinkin menoihin, ja vippi sopii niin yllättävien kuin jo valmiiksi suunniteltujen menoerien maksamiseen. Suurinta osaa kuluttajista pikavippi auttaa täysin arkisissa menoissa, kuten ruokaostoksissa. Joskus pikalaina on auttanut todella pahoissakin tilanteissa, ja parhaillaan on kuultu jopa tarinoita, joissa pikaluotto on pelastanut lemmikkieläimen hengen. Uskomatonta, mutta totta.

Monet pikalainapalvelut toimivat myös jopa ulkomailla, joten pikkuvippi voi olla hyvä apuri vaikka ulkomaan matkalla. Ei ole varmasti kovin mukavaa olla lomalla jolle harvoin pääsee, kun saa koko ajan huolehtia, että milloin rahat loppuvat kesken. Tällaisessa tilanteessa esimerkiksi 500 euron vippi on varmasti riittävä apuri, ja kyseisen suuruisen lainan saa nykyään helposti ilman vakuuksia tai takaajia.

Vaikka suurin osa pikavippipalveluista onkin nykyään todella edullisia, ja tarjoaa edullisimmillaan jopa täysin ilmaista lainaa, kannattaa vipit silti vertailla ennen niiden ottamista. Hyviä vippivertailu sivustoja on monia, ja osa on keskittynyt pelkästään tiettyihin lainasummiin.

This entry was posted in Pikavippi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.