Off

Miksi pikavippejä haetaan?

Mediassa uutisoidaan usein vain pikavippien negatiivisista vaikutuksista varsinkin nuoriin, ja käyttötarkoituksista mainitaan vain ne huonoimmat mahdollisuudet, kuten uhkapelaaminen tai baari-iltojen rahoittaminen. Todellisuudessa nämä ovat kuitenkin vain poikkeustapauksia, ja pääasiassa pikavippejä käytetään todella tarpeellisten menojen hoitamiseen, kuten esimerkiksi auton tankkaamiseen, ruoan ostamiseen, tai lääkärikulujen hoitamiseen.

Useat erilaiset kuluttajille tehdyt kyselyt ja muut tutkimukset osoittavat selvästi, että pikavippejä käytetään pääasiassa juuri ruoan ja lääkkeiden ostamiseen. Nämä ovat tietysti välttämättömiä kuluja, jotka tulisi saada hoidettua tavalla tai toisella. Kuten kaikki varmasti tietävät, raha-asiat eivät kuitenkaan aina mene suunnitellulla tavalla, vaikka hallitsisi talouttaan kuinka hyvin, ja joskus esimerkiksi yllättäviin lääkeostoksiin rahaa ei yksinkertaisesti ole.

Pikavipit ovat erityisen kätevä tapa tällaisten yllättävien ja lyhytaikaisten menojen rahoittamiseen. Jos esimerkiksi sairastut äkillisesti ja tarvitset rahaa antibioottikuuriin, mutta palkkapäiväsi on vasta viikon päästä, voit kätevästi hakea lainaa netistä viikon maksuajalla, jolloin saat lainasi todella pienillä kuluilla. Viikon päästä, kun saat rahaa, voit maksaa vippisi takaisin. Useissa palveluissa takaisinmaksun voi suorittaa verkkomaksupainikkeella, jolloin laina kirjautuu välittömästi maksetuksi, ja voit hakea uutta lainaa ilman vakuuksia vaikka saman tien.

Useat pikavippipalvelut tarjoavat lainojaan myös pidemmillä, jopa puolen vuoden takaisinmaksuajoilla, joten voit tarvittaessa maksaa lainasi takaisin pienissä kuukausittaisissa maksuerissä. Jos esimerkiksi tuntuu liian paljolta maksaa 100 euron pikavippi kuluineen takaisin jo kuukauden kuluttua, voit ottaa lainasi vaikka kahden kuukauden takaisinmaksuajalla, jolloin voit suorittaa lainasi takaisinmaksun kahdessa tasaerässä, etkä näin joudu ongelmiin liian suurten takaisinmaksuerien takia.

Useimmat pikavippipalvelut ovat myös hyvin joustavia lainojen takaisinmaksun suhteen, ja tarjoavat esimerkiksi mahdollisuuden lainojensa eräpäivän siirtoon nimellistä korvausta vastaan. Eräpäivän siirto on huomattavasti kannattavampi vaihtoehto, kuin lainan maksaminen takaisin myöhässä, sillä myöhästyneestä lainasta voi tulla lisäkuluja huomattavasti eräpäivän siirtokulua enemmän. Jos myöhästynyt vippi ehtii perintätoimistoon asti, ovat perintäkulut vähimmilläänkin useita kymmeniä euroja.

Voit hakea pikavippiä lähes minkälaiseen rahantarpeeseen tahansa, sillä erisuuruisia pikavippejä löytyy aina kymmenestä eurosta jopa useisiin tuhansiin euroihin saakka. Pikavippipalvelut eivät lainaa hakiessasi utele, mihin rahaa tarvitset, toisin kuin esimerkiksi pankit, jotka voivat kysellä lainan käyttötarkoitusta hyvinkin tarkkaan. Pikavippipalveluiden hakuprosesseista on karsittu pois kaikki muukin ylimääräinen byrokratia, eivätkä pikavippipalvelut esimerkiksi kysele tulojasi tai menojasi.

This entry was posted in Pikavippi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.