Off

Mitä ovat pienlainayhdistyksen nk. ”eettiset säännöt”?

Suomen Pienlainayhdistys on alun perin neljän suurimman pikalainayrityksen perustama yhdistys, joka on perustettu edistämään hyvää luotonantotapaa ja lisäämään kuluttajien tietoutta pikalainoista. Yhdistyksellä on myös ns. eettiset säännöt, joilla määritellään niin itse yhdistyksen toimintaa, kuin koko pikavippialan toimintaa yleensäkin. Yhdistykseen kuuluvien yritysten tulee sitoutua noudattamaan näitä sääntöjä.

Ensimmäistä kertaa säännöt on julkaistu vuoden 2007 tammikuussa, ja niitä on sen jälkeen päivitelty aina tarpeen tullen, esimerkiksi lakipykälien muuttuessa. Pikalaina-alaa toki siis säätelevät muutkin säädökset, kuin pienlainayhdistyksen eettiset säännöt, ja pienlainayhdistyksen sääntöjä ovat siis sitoutuneet noudattamaan ainoastaan yhdistykseen kuuluvat vippiyritykset.

Yhdistykseen kuuluvien yritysten tulee luonnollisesti myös noudattaa lakia kaikkien muiden pikalainayritysten tavoin, eivätkä yhdistykseenkään kuuluvat palvelut saa esimerkiksi myöntää lainaa netistä yöllä klo. 7-23 välisenä aikana. Pienlainayhdistyksen säännöissä mainitaan vielä lisäksi, että palveluiden tulee ilmoittaa aukioloaikansa näkyvästi, ja kertoa selkeästi, milloin lainoja voi hakea ja että milloin niitä maksetaan.

Yhdistyksen sääntöjen tarkoituksena on siis tehdä lainojen kulujen ja muiden tietojen ilmoittamisesta mahdollisimman selkeää, ja tätä kautta tehdä turvallisemmaksi kuluttajille hakea lainaa ilman vakuuksia. Yhdistyksen säännöt eivät ole niinkään rajoittavia, vaan lähinnä ohjeistavia tällaisten asioiden suhteen. Jos tiedot eivät kuitenkaan ole selkeästi näkyvillä, ei yhdistykseen ole asiaa.

This entry was posted in Pikavippi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.