Off

Pikavippejä syytetään turhaan – pankit ovat tekopyhiä

Pikavipit ovat olleet ajoittain oikean mediamyllytyksen kohteena, kun niitä on syytetty mm. mitä erilaisimmista huijauksista, koronkiskonnasta, vähävaraisten hyväksikäyttämisestä ja ties mistä muusta. Myös pikavippipalveluiden mainontaa on paheksuttu, vaikka palvelut ovat tehneet kaikkensa saadakseen mainoksensa kaikkia miellyttäväksi.

Kun joku asia leimataan pahaksi tai huonoksi median toimesta, on siitä leimasta hyvin vaikeaa päästä. Suomen Pienlainayhdistys onkin yrittänyt jo pitkään saada pikalaina-alan mainetta paremmaksi ja turvallisemmaksi, jotta kuluttajat voisivat hakea lainaa netistä turvallisin ja luottavaisin mielin.

Totuus pikalainoista ei ole ihan niin mustavalkoinen, kuin media yrittää antaa ymmärtää. Todellisuudessa pikavippi on yllättävään rahantarpeeseen joutuneille henkilöille käytännössä ainoa vaihtoehto, kun pankitkaan eivät pientä lainaa suostu myöntämään. Toisin sanoen siis myös pankkien toiminnassa on vähintään yhtä pahoja puutteita. Voikin miettiä, mikseivät pankit suostu myöntämään pieniä lainasummia?

Toki yksi syy on varmasti se, ettei pienten lainojen myöntäminen ole lähellekään niin kannattavaa, kuin suurempien ja kalliimpien kulutusluottojen. Mutta täytyykö kaiken olla aina mahdollisimman kannattavaa? Entä jos muillakin toimialoilla toimittaisiin samalla periaatteella? Esimerkiksi jos ihminen etsisi itselleen pientä ja taloudellista käyttöautoa, mutteivät autoliikkeet suostuisi myymään kuin suuren katumaasturin? Melko karkea vertaus, mutta silti hyvinkin osuva.

This entry was posted in Pikavippi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.